Wie zijn wij?

Wij, de Annen, waren, al voor er sprake was van kindjes, overtuigd dat we katoenen luiers zouden gebruiken. Toen de kindjes kwamen, volgden uiteraard de wasbare luiers! Na verloop van tijd engageerden we ons om de herbruikbare luiers te promoten via een consulentensysteem.

Op een bepaald moment groeide de verkoop van stoffen luiers - en ondertussen ook van draagdoeken - in Leuven hard genoeg om te beginnen dromen van een winkeltje in Leuven.

Ons leek het een ideale combinatie: promoten van allerlei producten waar we zelf 200% achterstaan en een aanbod voorzien voor mensen die op zoek zijn naar verantwoorde baby-artikelen. Door dit met 2 samen uit te bouwen op een soepele manier kunnen we ook nog de nodige tijd met ons eigen gezin delen...

Ondertussen zitten we bij Doekjes en Broekjes niet stil. We kiezen voor ons gamma zoveel mogelijk produkten met een gecertificeerd bio-label. Alle kledij en het beddengoed dat we aanbieden heeft een gecertificeerd bio-label, alsook de verzorgingsprodukten. Het houten speelgoed heeft een FSC-label of een gelijkgesteld label.

Toch is dit niet altijd evident. Zowel bij de luiers als bij de draagdoeken komen we dingen tegen die in onze ogen wel goed lijken, maar geen label dragen. Vaak gaat het dan over produkten die goedkoper zijn, een bredere markt bestrijken, toegankelijker zijn.... Wij komen dan voor een verscheurende keuze! Daarom beslisten we het volgende: we kiezen ervoor om een zo ruim mogelijk aanbod te brengen van luiers en draagdoeken. Omdat we persoonlijke uitleg hoog in ons vaandel dragen kunnen we mensen nog altijd wijzen op voor-en nadelen. Doekjes en Broekjes staat dan ook voor: een degelijke, op ervaring gestoelde uitleg geven aan mensen, kansen bieden om uit te proberen én advies geven na een aankoop. Dit geldt zowel voor luiers als voor draagdoeken.